Kook de aardappelen in 25 minuten zachtjes gaar.
Laat de kabeljauwfilet met de melk, 2 dl water, d kruiden, de
gesnipperde ui en wat zout 10 minuten pruttelen.
Neem de vis uit de pan en zeef het kookvocht.
Smelt in een braadpan 40 gr boter, roer de bloem erbij, voeg
in gedeelten het kookvocht toe, roer alles steeds glad en laat
het 3 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Voeg van het vuur af de kleingesneden vis, de fijngehakte
eieren, de garnalen en de mosselen toe en schep de massa in
een ingevette ovenschaal.
Stamp de aardappelen fijn, klop er met 2 dl kookwater of
gewoon water en 25 gr boter een puree van en verdeel deze over
de vismassa.
Schuif de schotel 10-15 minuten in een hete oven
(200°C).
Bestrijk de aardappelpuree met losgeroerd ei en laat nog 15
minuten bakken.
Serveer de schotel direct, bijvoorbeeld met (rauwkost)salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |